Välj en sida

 

En traditionell E10 topplampa som finns i de flesta adventsljusstakar och julgransbelysningar har en effekt på omkring 3W. Den nya lampan förbrukar endast 0,1W det vill säga 97% mindre.

Klicka här för produktsortimentet hos Elektroskandia.

Längre livslängd
LED håller dessutom mycket längre, cirka 10 000 timmar jämfört med de omkring 1 000 timmar som en traditionell topplampa håller. Du hinner alltså förbruka 10 vanliga lampor på samma tid som en LED-lampa utan att den är 10 gånger så dyr. Den längre livslängden innebär också 90% mindre elektronikavfall och till skillnad från vissa andra lågenergilampor innehåller inte LED-lampor kvicksilver eller andra miljöfarliga ämnen. 

 Passar allt
Med traditionella lampor måste du hitta rätt lampa till rätt armatur. Lampan till din femarmade ljusstake passar inte i din sjuarmade eftersom spänningen är lägre. Den universella LED-lampan klarar dock ett spänningsintervall på mellan 10 och 46V utan att ljusskenet eller livslängden påverkas. Samma lampa kan därför användas i alla seriekopplade produkter från femarmade ljusstakar upp till 25-ljus julgransbelysning samt i 12V och 24V parallellkopplade ljusstakar, alltså snart sagt alla produkter som använder E10 lampor. 

Kostnadsbesparingar på 83%
Tack vare den längre livslängden och den lägre förbrukningen kompenseras det högre priset med råge. En livscykelanalys där inköpskostnad, strömförbrukning och livslängd beaktas visar att de totala kostnaderna minskar med 83%. 

Den universella LED-lampan finns även med klart glas och varmvitt sken som till förväxling efterliknar skenet hos de traditionella lamporna. Utan att köpa en ny armatur kan man nu uppgradera sin gamla ljusstake genom att bara byta lamporna och därigenom göra en insats för miljön samtidigt som man sparar pengar. För första gången finns nu en universell lågenergilampa med E10 sockel och den är unik på marknaden.