Välj en sida


Med att kombinera teknik och design ger Interactive Institute en ny bild av energiförbrukningen. Varför ska man bara se förbrukningen i siffror på en display? Hjälper det att ändra ditt beteende? Nedan finner ni några av forskningsinstitutets projekt. Jag lovar ni blir inspirerade.

Carin Torstensson föreläser på ett av Elektroskandias seminarier.
Carin är Studio Director på Interactive Institute i Eskilstuna och leder en forskningsgrupp som kombinerar energimätning och Design.

Energy Aware Clock

Klockan visar husets energiförbrukning och hjälper dig att ändra ditt beteende. NCC har vart delaktiga i detta projekt och i bostadsområdet Ursvik testade 10st familjer klockan under en period. Energy Aware Clock har tagits från utvecklingsstadiet till att bli en produkt.  Håll ögonen öppna på energismartbloggen när det är dax.
Läs mer här.

Power Aware Cord
Power aware cord har blivit utsedd till topp 50 bästa uppfinningarna 2010 av ”The Times”! Läs mer och se topp 50 listan här.
Kabeln till grendosan lyser och ”pulserar” fortare ju mer du ansluter och belastar den. Läs mer här.

 

Flower Lamp

 

Flower lamp visualicerar husets energiförbrukning. Minskar du förbrukningen så ”blommar” lampan ut. När du däremot ökar din förbrukning drar den ihop sig. För att få en vacker lampa i ditt hem så måste du ändra och sköta ditt energibeteende. Läs mer här.

Besök gärna Interactive Institutes hemsida för ytterligare ”energismarta” lösningar.
http://tii.se/