Välj en sida

oskarshamn LEDElektroskandias nya butik i Oskarshamn har valt att satsa fullt ut på den nya tekniken LEDarmaturer. Förutom att ljuset upplevs som trivsammare uppnås stora energibesparingar.

Tidigare har Elektroskandia i sina butiker använt sig av armaturen Bloks med T5- ljuskällor, vilket är en bra armatur med hög verkningsgrad och god avbländning. När Bloks i vintras kom i LED-utförande ville man testa den i butiksmiljö i den nya butiken i Oskarshamn.

Trivsammare sken
Christoffer T. Hansson är belysningsprojektör på Elektroskandia och ansvarig för projektering av belysning i butikerna. – Det här är den första butiken där vi har valt att använda oss av LED-belysning rakt igenom, både i butiken, i kontorsdelen och även utomhus. Utomhus sitter vår Ray-serie bestående av både stolpbelysning samt fasadbelysning. Armaturerna har ett estetiskt tilltalande utseende och lyckas kombinera det med en hög energieffektivitet och ger med sitt mjuka sken ett mycket trivsamt ljus. I kontorsdelen har vi armaturen DiLED, som är bra i miljöer där man arbetar vid bildskärm och i butiken är Bloks LED installerad. Resultatet med Bloks LED är mycket positivt då den både sparar energi och ger en mycket bra belysning. Den goda belysningseffekten uppnås tack vare att man använder en bländskyddsteknik, med en prismatisk skiva istället för ett reflektorbländskydd. Det gör att bländningen fördelas ut på en större lysande yta och det blir ett trivsammare sken än med traditionell belysning. I butiksmiljön ger det en bättre upplevelse både för kunder och personal, förklarar Christoffer T. Hansson.

Fortsatt satsning på LED
– Det känns riktigt bra med den nya belysningen i Oskarshamnsbutiken, säger Stefan Lindqvist, etableringsansvarig på Elektroskandia. Belysningen upplevs mycket positivt samtidigt som vi enligt våra beräkningar, gör energibesparingar på hela 65 % när vi nu går över till LED. Det är ett mycket bra resultat och vi kommer därför fortsätta att satsa på LED i våra butiker, vid såväl nyetableringar som renoveringar.

Läs mer om Bloks LED här