Välj en sida

Energismart Awards Landstingsservice 2014

Vinnare i kategori – Kund

Landstinget Uppsala

– Vi jobbar hårt med att sänka vår energiförbrukning per kvadratmeter, säger Fredrik Sadjak, systemförvaltare El-Tele på Landstinget Uppsala. Vi har valt att byta ut vår belysning till LED, som är den bästa produkten såväl drifts- som underhållsmässigt. Energibesparingen är en bonus. Vi kan styra LED hårdare än lysrör, vilket är en stor bidragande orsak till vår besparing. Inom två år ska all belysning i våra fastigheter vara LED.

– Vi är mycket stolta över att vårt energibesparingsarbete uppmärksammas. Att få Energismart Awards är ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Juryns motivering

”Med ett fastighetsbestånd på 700.000 kvm med Akademiska sjukhuset som den största ytan har landstingsservice jobbat metodiskt och målmedvetet mot sina energibesparingsmål. De har på ett tidigt stadie använt ny teknik med LED-belysning och smarta styrningar för optimal energibesparing. Deras medvetenhet och kontinuitet i sitt arbete är ett föredöme och därför utses de som vinnare av 2014 års Energismart Awards.”

På bild Staffan Widman, Elektroskandia, Fredrik Sadjak, Landstingsservice, Michael Almqvist, Elektroskandia

Vinnare i kategori – Leverantör

Helvar

– Det är bra att energibesparing uppmärksammas och det känns mycket hedrande för oss att få detta pris, säger Thomas Eliasson, Key Account Manager på Helvar AB och fortsätter;

– Helvar är helt fokuserat på styrning av belysning, är ledande på området och efterfrågan på våra system ökar hela tiden. Tidigare användes belysningsstyrning bara för att styra, men idag inser allt fler att det även finns möjligheter till att göra stora energibesparingar med våra lösningar. Belysningsstyrning blir allt mer integrerat i Building Management Systems och där har vi en fördel då vi är det enda fabrikatet som går att ansluta till BMS med Niagara-standard, som många fastigheter är utrustade med.

Juryns motivering

”Framtiden består av integration, samverkan mellan system och smarta lösningar. Om du styr din belysning kan du uppnå en besparing på 80%. Helvar ligger i framkant gällande smarta belysningslösningar. Med att ständigt utveckla sina produkter och system för att möta ny teknik och marknadens behov så är man ledande inom intelligent belysningsstyrning. Att vara energismart är att styra sin belysning.”
Energismart Awards_Helvar 2014

På bild, Michael Almqvist och Jan-Erik Eriksson Elektroskandia.
Thomas Eliasson och Mikael Leander Helvar.

Energismart Awards

– Energismart Awards är instiftat av Elektroskandia och med priset har man målsättningen att uppmärksamma företag som utmärkt sig genom att arbeta på ett energismart sätt.

– Det juryn bedömer är bland annat: installation, bästa energieffektiva lösning, hållbarhetsarbete, företagets plan gällande energieffektivisering, profil och hur aktivt företaget marknadsför sig och genomför energibesparande åtgärder.

– Priset delas ut i två kategorier: Kund respektive Leverantör.