Välj en sida

Välj energismart logistik!

När du bokar din order hos oss så välj ett smart alternativ.
Det gör du genom att planera din leverans till dag 2 eller senare.
Vi har då möjlighet att i vår tur planera och samordna våra transporter till ett mer miljövänligt alternativ för en mindre miljöpåverkan.

Vi kan gemensamt göra effektivare leveranser och samtidigt underlätta och strukturera din vardag och arbete.
Vårt mål är att minska vår miljöpåverkan via transporter men samtigt öka vår servicergrad till dig som kund.

Nedan finner du några alternativ på energismart logistik.


 Projektpackning light

I många år har kort ledtid varit det våra kunder haft högst på önskelistan. Man vill beställa sent och få sin leverans tidigt nästa morgon.
På Elektroskandia gör vi allt för att tillfredställa detta önskemål. Vi har ett smart system för hur vi lagrar våra produkter så att vi så snabbt det bara går kan få det från hyllan och på bilen till Dig. Detta gör att ”onödiga” moment har skalats bort från processen. Vi har valt att inte ha en anläggning för att sammanföra godset från olika delar av lagret till en kartong, det tar ju tid – och kunden föredrar att kunna få möjlighet att lägga sin order lite senare istället.
Den sista tiden har vi dock börjat höra andra önskemål. Framgångsrika kunder har börjat planera sina jobb bättre, de börjar prata om att många kartonger och leveranser kostar pengar i hantering när det kommer till arbetsplatsen.
Detta är något vi självklart möter på Elektroskandia. De gånger du har möjlighet att planera Din leverans tre dagar i förväg kan vi nu sampacka allt det du beställer och märka det såsom Du önskar, en Energismart lösning, både för Dina montörer och miljön.

Påse istället för kartong
De gånger produkten Du beställt inte kräver en kartong som skydd under transporten har vi börjat använda en påse istället. Detta spar luft i transporten och är självklart en energismart lösning. Att plastpåsar kan ge mindre miljöpåverkan än en papperskartong kan låta bakvänt, men så är fallet när det gäller vårt val av påse som är tillverkad av polyeten och är återvinningsbar. Om man väljer ett annat förpackningsmaterial så fyrdubblas förpackningsvikten och volymen sopor fördubblas vilket också gäller energiförbrukning och kostnad vid framtagning.


Kundunikt lager

Kan det här vara en del av din dag?

• Beställa
• Ta emot gods
• Leta efter din kartong
• Upptäcka att du saknar något
• Förbanna den som tog sista paketet buntband
• Leta efter lappen med det som skulle beställas
• Inse att du glömde beställa igår
• Åka till butiken för att hämta något
• Söka efter ersättande produkt då den du brukar köpa har utgått

Vi vågar påstå att 30 % av Er tid går åt till onödig administration av materielinköp

Enligt en stor undersökning av byggbranschen som genomfördes av Sveriges Byggindustrier så är slöseriet i byggbranschen 30-35% av produktionskostnaderna i ett projekt. (http://www.bygg.org/publ_fou_kvalitet.asp) Undersökningen berör flera punkter som fel, resursanvändning, hälsa och säkerhet samt system och strukturer. Det som fångade vår uppmärksamhet var framförallt två punkter.

Det första är resursanvändning när det gäller arbetstid. Enligt den grundliga studien fördelade sig arbetstiden på bygget enligt nedan. Ca 23% av tiden är väntan och förflyttningar mellan olika arbetsställen, totalt är ca 33% av arbetstiden rent slöseri, sådant som inte tillför något värde utan bara kostar pengar.

Nästa punkt som intresserade oss var spill, ca 10% av inköpsvärdet på en byggarbetsplats kan räknas bort i spill, sådant som beställs och sedan inte kan användas.

Lager hos dig
För Dig som har ett kontinuerligt behov av basprodukter har vi ett oslagbart alternativ till att sitta och knappa beställningar varje dag. Med ett lager på Din arbetsplats slipper du beställa, vänta på leverans och spillet minimeras. Här har du en verklig chans att minimera tiden ni lägger på att hantera materielinköp. Har du plats kan det läggas upp i anslutning till den plats där Dina montörer utgår från, eller så kan vi ställa en isolerad, inredd container med ett lager precis där Ni vill.
Läs mer om detta här. ElektroElit i Härnösand.

 

Lager på plats på bygget eller i din servicebil för maximal effektivitet.


Frakterna då?

Elektroskandia fraktar 300 ton gods om dagen, hur arbetar vi för att detta ska ske så Energismart som möjligt? Vi frågar Anette Karhu, chef för logistikutvecklingen och frakterna på Elektroskandia.

Har ni miljöfordon?

Elektroskandia äger inte lastbilar utan samåker på bilar som transporterar gods till många olika kunder. Det gör att färre bilar går tomma vilket är Energismart.

Vad gör ni för att bli Energismartare när det gäller transporter?

Vi arbetar hårt med att ställa miljökrav på de transportörer vi anlitar. Vi har som krav att alla ska vara miljöcertifierade eller ha ett miljöledningssystem, men vi vill arbeta mer med frågan tillsammans med våra partners. Vi har handlingsplaner och uppföljningsmöten med alla transportörer.

Kan ni inte skicka ert gods med tåg istället?

Inleveranser till lagret i Örebro sker med tåg då det är möjligt, tyvärr är tågnätet i Sverige mycket väl utnyttjat och det är svårt att få plats med fler transporter som ska gå så snabbt som våra leveranser till kund.

Hur kan Jag minska miljöbelastningen genom mitt inköp?

Genom att planera och lägga order i tid har större möjlighet att få med allt i en leverans vilket självklart är bra både för er och miljön. Med en större andel order tillgängliga i förväg har vi även möjlighet att lasta bilarna bättre så att det blir så lite luft som möjligt i transporterna.

www.elektroskandia.se

Var energismart

Det spelar ingen roll hur mycket vi än talar om energieffektivitet och en hållbar utveckling. Om miljö. Om frisk luft och rent vatten. Om vi inte lyckas skapa ett koncept och bra produkter som attraherar dig som är kund hos oss. För det är bara om du och dina kollegor ser fördelarna med energismarta produkter som vi tillsammans kan göra skillnad.

Förenklat kan man säga att vara energismart börjar med produkter för en bättre miljö och slutar med en god affär – för alla.