Välj en sida

Mirac Save är det nya integrerade, automatiska belysningssystemet med en infälld armatur som är utrustad med rörelsdetektor. Systemet ger hotell, sjukhus och kontor stora möjligheter att spara energi i utrymmen som t.ex. korridorer, trapphus och förvaringsutrymmen. Det upptäcker mänsklig aktivitet och håller belysningen på en nivå på 10% när inga rörelser registreras.En stor fördel med Mirac Save är det enkla montaget. Det är ett plug & playsystem där alla komponenter sitter i armaturen inklusive färdig överkopplingsledning. Det är bara att tillföra ström. Mirac Save fälls in i ett standard plock-tak. Det är bara att ta bort takskivan och lägga in armaturen istället.

På S:t Görans Sjukhus har man testat
– Vi är mycket nöjda med Mirac Save, säger Joakim Borglund, elansvarig på S:t Görans Sjukhus för Dalkia. Mirac Save med mycket bra resultat. Så här säger Joakim Borglund, elansvarig på S:t Görans Sjukhus för Dalkia, som sköter driften på sjukhuset; – Vi är mycket nöjda med de Mirac Save som vi installerat. Före och efter installationen gjorde vi effektmätning och med den här armaturen har vi lyckats sänka energiförbrukningen med hela 62 procent och det trots att den tidigare armaturen hade moderna T5 lysrör och HF-don. – Om ingen är på platsen ligger belysningen på 10 % för att sen gå upp till 100 % när någon närmar sig. Armaturen tänds upp perfekt och ger ett fint ljus. Dessutom är den  äldigt enkel att montera. Vi kommer sätta upp fler Mirac Save framöver där det finns tak för infällnad.

Läs mer om Mirac Save här.